46078415_380fa893ac_m.jpg

Túlélők címmel forgatunk új magyar minisorozatot. A film kis (értsd: mini) költségvetéssel készül, mondhatni csak az élvezet és a szenvedés által keltett bioelektromos áramlás tartja életben.

A sorozat néhány állandó szereplője, úgyis mint vizsgabizottság, kávé, légkondicionáló berendezés, tételsor ésatöbbi mellett minden epizódban mintegy 10-12 új szereplő is helyet kap, vagyis székkel, tétellel, segítő kérdéssel kínálják őket.

A sorozat végeredményben egy fiktív szituációt dolgoz fel. A játék lényege az, ki marad életben a vizsganap végére. A résztvevő vendégszereplők feladatkártyákat húznak, majd a kártyán lévő feladatot hajtják végre megadott szabályok szerint. 

A túlélő só igazi versenyzői azonban vizsgabizottsági tagjai. Feladatuk abban áll, hogy az epizód végéig ne verjék meg egyik vendégszereplőt sem, ne kezdjenek üvöltözni a forgatás helyszínén, illetve ellen tudjanak állni annak a késztetésnek, hogy bizonyos mondatok hallatán a földre vessék magukat, és ott nyerítve röhögjenek. Plusz pontot kap az a versenyző, aki délután ötig nem vágja fel saját avagy szomszédja ütőereit, ellenben rezzenetlen arccal vesz tudomásul minden forradalmian új irodalomtörténeti és történelmi tényt. 

A feladat rendkívüli fizikai és lelki megterhelést jelent a résztvevők számára, melyet sok versenyző csak esti sétatéri csülökevéssel és sörözéssel tud túlélni, ám ez a verseny szabályai szerint nem minősül tiltott segédeszköz használatának.

A sorozat 3X3 epizódból áll. A nyertesek pedig 6 hét pihenést kapnak jutalmul a magyar közoktatás jóvoltából. Szeptembertől elvileg újraindul a válogatási folyamat, bár az egyelőre teljességgel bizonytalan, hogy a stúdiónak sikerül-e szponzort találnia. 

4 komment

Címkék: scola

süti beállítások módosítása