Tudom, a november általában nem a remény hónapja. A reggel ködöt terít a lábunk elé, ma hajnalban még a fűtés is bekacsolt, lassan megjönnek a fagyok. Igazodik az idő a rosszkedvünkhöz. Mégis talán jobb volt az október.

Elszaladt két hét, tényleg, mire megint felnézek a munkából, majd itt lesz  a karácsony. Úgy érzem, minden nap kapok valami új feladatot a munkahelyemen, minden nap tesznek a vállamra még egy zsákot. Értelmetlen, hasznavehetetlen zsákokat szép sorban. Nehéz eldönteni, hogy ez csak valami Gilliam-rendezte utolsó felvonás, vagy így képzelik a mi munkánkat a jövőben, mert hogy akkor gyorsan szeretném mondani, hogy jövőnk már nemigen lesz. 

Tegnap azt hallottam, azért kell az államnak átvenni az iskolákat, hogy minél előbb bevezethessék az életpálya modellt. Mert enélkül nem lehetne? Nem értem. Az egészből én annyit látok, hogy feladatok kerülnek leosztásra minden nap, ki milyen dokumentumot fog megalkotni. Szuper. Mondjuk jóváhagyott kerettanterv még nincs, de nekünk mindent meg kell csinálni december 17-ig. Logikus. Nem? Tényleg csak azt szabad kérdezni, hogy százados úr és milyen színűre?

Azt is hallottam, Budapesten már nincsenek hajléktalanok. Megszüntették őket rendeletileg. Itt vidéken még vannak, tegnap adtam az egyiknek 100 forintot, de szerintem már nem sokat kell rájuk költeni, őket is meg lehet majd szüntetni. 

Megmondom őszintén, tetszik a dolog. Be lehetne vezetni jogosultsági kategóriákat, hogy aszongya harminc ezerért jogod van megszüntetni a szomszédaidat, ha tahók. Negyvenért a boltoskisasszonyt is, ha nem kedves. Családtagok megszüntetésére százhúsztól lehet jogosultságot szerezni, de a főnök/felettes megszüntetéséért tessék mélyebben a zsebünkbe nyúlni, legyen mondjuk fél millió. Az egészségügy megszüntetése legyen tizenhat milliárd, az iskoláké húsz. Dupla haszon, nem? Az államnak bevétel, nekünk könnyebbség. Lehetnének akciók. Karácsony előtt akciós hitközösségek megszüntetésével, esetleg öregek otthonai vagy hospice szolgálatok eliminálásával is fel lehetne dobni a költségvetést és a közhangulatot.

Aztán ha több ötletünk nincs, javasolnám Istennek a Select All - Delete All parancskombináció végrehajtását. Lenne itt rend, csend és tisztaság végre. Na.

2 komment

Címkék: antihum

süti beállítások módosítása