20052_230119148971_4375033_n (1).jpg

Jól van. Mindegy. Ezt is megértük. Tényleg nincs időm új blogot barkácsolni.

Van ez a babona, hogy amilyen az év első napja, olyan lesz az egész év. A babonákat hagyjuk, mert egyáltalán nem akarom, hogy anyám hosszan és összefüggéstelenül beszéljen hozzám egy teljes éven át. Meg azt se különösebben szeretném, hogy most akkor egy évig rossz kedvem legyen. 

El kellene utazni. Láttam tegnap egy kilencvenakárhány éves nő előadását a teden, és utazni lett kedvem. Legyen ez az év az utazásoké. Azt tanulom úgyis, a nem megszokást, a nem röghöz kötődést. A nem kötődést megtanulni nagyon nehéz. Talán nem is lehet vagy nem is kell, csak az oldást. Nehéz ügy. A legjobb módja tényleg az, ha az ember elutazik. Lehet kívánni? Dél-Amerika, Amerika, Új-Zéland ... Az ember tegyen olyasmit, hozzon létre valamit, ami elviszi magával a világba. Aki nem hoz létre semmit, az otthon ül. Aki nem játékosan keresi a szépséget, iparossá degradálja magát. Persze iparosok is kellenek, de az iparosok sem utaznak. A dolgok készítőjének kell lenni.

Le kell szedni a fát még Vízkereszt előtt. Az mit jelent? Szerintem semmit.Amúgy is potyog, és útban van a könyvespolc előtt. Nem férek hozzá a könyvekhez. Jobb, ha én pakolom őket, így van alkalom gyorsan eltüntetni egy-egy Biedermann Izabellának dedikált példányt. Ja igen, a név is. Hokusai honnan szedett ennyi új nevet?

Közben, pakolás közben, a Bruno Littlemore-t olvasom. Bántóan sok a szó ebben a regényben. Az írója tisztességes iparos, de talán azt hitte, ha sokat ír, közelebb kerül a mondanivalójához. Egészen tehetséges írók esnek ebbe a  csapdába, Hale is. Nagy kár, mert amúgy okosakat gondol. Bassza meg, még egy amerikai, akit megtanítottak írni! Az össze íróiskolát be kellene zárni, de most rögtön.

Mindjárt megint dolgozom. Ez tragikus. A macska is meg van bolondulva, úgyhogy arra gondoltam, Emesének fogom hívni.

Jó lenne, ha tavasz lenne, ott állnék az óceánparton Cape Mayben, és nem kellene csinálnom semmit, csak fújná az arcomat a szél. Úgy emlékszem, az óceán felől mindig a megkönnyebbülés szele fúj.

7 komment

Címkék: napok

süti beállítások módosítása