ku-bigpic.jpg

Szabadszájú poszt. Csak mondom.

Nem vagyok teljesen biztos benne, de azt hiszem, a kanyar miatt volt. Most mondhatnám, hogy a nagy túronyi kanyar miatt, de nem mondom, mert már korábban eszembe jutott, már az első kanyarok egyikében, és egy kicsit azért is jutott eszembe. mert nem volt nálam körömlakk. Ha lett volna, talán egyszerűen csak bekentem volna a lábkörmeimet, például világoskékre. (Utólagos forrásmegjelölés: ez az örömlakkozás Nati miatt jutott eszembe persze.) Vagy arra az élénk bordóra, mint amilyenre még a Balaton előtt, csak most már kennék alá valami másik átlátszó lakkot is, hogy ne fogja meg a körmöm. Ezt most tanultam. Mindig tanulok valamiket.

De nem volt nálam körömlakk, úgyhogy szerintem ezért jutott eszembe a kanyar ívéről a zárójel. Ezt is nemrég tanultam ugyanis, hogy van olyan, hogy az ember zárójelbe tesz bizonyos dolgokat az életében, amik miatt nem érdemes felbaszni az agyát, mert tulajdonképpen, hosszú távon, kozmikus-galaktikus nézőpontból, abszolút lényegtelenek. Kívül esnek a karmán vagy mit tudom én min, és majd a végén, amikor kijön a végső egyenlet, akkor a zárójelben lévő kifejezésekkel ilyen formán egyszerűsíteni lehet, és akkor kijön, hogy gyökkettő vagy nem tudom, valami hasonló irracionális szám. És akkor ezt majd Biedermann-sejtésnek fogjuk hívni.

Zárójel - Elment a gáz a légkondiból. Nem baj, holnaptól hivatalosan is majdnem ősz van, de legalábbis jön valami front majd, csak azt sajnálom, hogy Bent Amerikában hagytam, mert praktikus volna, ha itt is megszerelne mindent. Például a konyhában a bútorba épített lámpát, mert már kettő is kiégett. Bár, azt nem tudom, Ben ért-e a magyar konyhabútorba épített lámpákhoz. - Zárójel

Arra gondolok, hogy szeretkeznem kellene veled, és hogy ezt majd egyszer lehet, hogy valami zárójelen belülre kell tennem, de nem most. Megoldhatatlan, mégis ide való, a zárójelen kívülre. Nagyon is. Később a melegben arra is gondolok, hogy szeretnék veled úszni valami kellemesen hűvös öbölben, és aztán a parton, úszás után, szeretnélek lehűlt testtel addig ölelni, míg fel nem melegszem megint. Ilyenekre gondolok zárójelen kívül.

Zárójel - Visszatartom a lélegzetem, és magamban számolok, de hatvanig csak egyszer jutok el, mert akkor valamiért túl gyors vagyok. Sajnos vannak emberek, akik nem tudnak csendben maradni, mert ... nem tudom. Talán félelmetes számukra a csend, talán csak unják önmagukat. Hoztam neki rejtvényújságot, hátha akkor nem beszél, de hiába. Nem lehet mit csinálni. Beletesszük ide. - Zárójel

Megfigyelek különben. Nincs jobb ötletem, mert úszni nem úszhatok még. A nőket figyelem, ahogy jönnek-mennek, és ahogyan kevesen mosolyognak. Nem szeretnek ők sem strandolni, vagy ők is zárójelbe rakosgatják a dolgaikat, nem tudom, de szeretném, ha többet mosolyognának. Aztán látok egy nőt, aki mosolyog. Jó a bikinije is. Zárójel - Szeretnék egy jó fürdőruhát. Szeretném, ha bikinit szeretnék. - Zárójel Később a pasikat figyelem, de elkedvetlenedem, és átértékelem a nem létező hasizomfejlesztő edzéstervem. Látok egy férfit, akinek olyan irdatlan nagy hasa van, hogy az jut eszembe, hogy biztos évek óta nem látta a pöcsét, és hogy vajon nem hiányzik-e neki, vagy időnként azért, a biztonság kedvéért (hasizomgyakorlatok helyett) odanyúl és megfogja, nehogy az legyen, hogy már nincs is meg. Ezt most nem teszem zárójelbe, mert ezeket nem kell zárójelbe tenni.  

Zárójel - Parlagfüvet szed. Ő nem beszél, viszont nagyjából tíz percenként felpattan a napozóágyról, és gyökerestől kitép mondjuk tíz tő parlagfüvet; a megszállottságnak is vannak fokozatai. Ha nem füvet tépked, akkor viszont kritizál. A mellettünk fekvő horvátokat a nyelvükért, az éttermet azért, mert gusztustalan a pörkölt szaftja, engem pedig azért, mert türelmetlen vagyok a gyerekkel. Vagy ha nem, akkor azért, mert erőltetetten türelmes vagyok. - Zárójel Röhögök. Ezt mindig itt kívül.

Nagyon érdekes olyan könyvet olvasni, ami megragadja az embert. Ritka is, úgyhogy ennek mindig itt kell lennie, zárójelen kívül. Zárójel - Most nem tudok olvasni, mert valami fúvószenekar játszik, szabályos időközönként pedig egy csoport mazsorett full-sminkben körbejárja a strandot. Átlagéletkor 12 év. Nem tiltja ezt valami genfi egyezmény? - Zárójel

Zárójel - Hány millió pollent kell zárójelbe tenni ahhoz, hogy ne fulladjak meg? - Zárójel

Nézem a hegyeket jobb kéz felől. Nem hiszem, hogy sokáig tudnék olyan helyen élni, ahol nincsenek hegyek. Vagy dombok legalább. Megnyugtatja a szemem, és arra gondolok, a hegyeknek valami köze lehet a reményhez. Hogy azt reméli az ember, hogy a hegy mögött van valami, és emiatt a hegyek mindig és örökre a zárójelen kívül kell maradjanak.

Úgy veszem észre, ahogy telik az idő, egyre több dolog van zárójelen belül, és egyre kevesebb zárójelen kívül. A végére már ezt az egyenletet is könnyen megoldhatóvá alakíthatjuk - a zárójelben lévő kifejezéseket a halállal egyszerűsítve maradok én, maradsz te, marad pár könyv, meg a hegyek. Az élet végtére is egy kettőnél valamivel nagyobb irracionális szám.  Ez tényleg egy matematikai sejtés. 

8 komment

Címkék: hordalék