Izabella.Jones 2013.08.03. 10:43

Fényes

Ballagás 009k_1.jpg

Fényes szombat reggel van. Kivételesen tudtam aludni, kellemesen hűvös volt az éjszaka, aztán a reggel, nyilván bosszúból, már elviselhetetlenül meleg. De nem baj, revansot veszek és fél délelőtt olvasni fogok, a takarítást pedig a következő hidegfrontra hagyom. (Lesz vajon?)

Tegnap Mihálynál voltam, ültünk a teraszon, felhívtuk TSB-t, hogy teljes legyen a hármas egység, és szörpöt ittunk. Mindketten elmeséltük az előző napi agybajunkat, hiába, látszik, hogy ugyanannak a jegynek a szülöttei vagyunk, sőt, hogy ha nem olyan vicces a naptárrendszer, amilyen, akkor tulajdonképpen egy napon születünk. Így csak éppen 365 nap van közöttünk. 

Valami nagyon pihentetőt kellene ma csinálni, azt hiszem. Találni pár jó filmet, és heverni a kanapén. Ilyesmi. Kár, hogy melegben is éhes a család, és hogy a konyha ilyenkor egy pokol. Volt eszük a régieknek azzal a nyári konyhával. 

Találtam egy kiváló szaxofonost, így írom, pedig sok hangszeren játszik. 92 éves és zseniális.

Más nincs. Esztert mégis felvették az egyetemre, ami elég vicces, mert az alkalmassági vizsga második részére már nem ment el: Anya, nem fogok hazudozni nekik, nem akarok tanár lenni. Azt nem tudom, mit akar most csinálni, egyelőre még ő sem, de hétfőn meghallgatásra megy egy óceánjárós állásra. Nem zongoristának, bármixernek. Majd kiderül. Végeredményben az sem egy utolsó ötlet, hogy gyűjt valamennyi pénzt, világot lát, és utána megy egyetemre. 

Más nincs. Az jutott eszembe a Nesbo könyv kapcsán, hogy apám nem érzett illatokat. Dysosmia. Mitől lehetett neki? 

Címkék: sor