Izabella.Jones 2013.08.22. 08:47

Pánik

2118607755_1c09fc9f27.jpg

Azt nem hiszem, hogy mindig csak előre lehet menekülni, tényleg nem, de azért általában az a legjobb megoldás. Üss és fuss ... előre.Talán a pánik az az egyedüli helyzet, amikor végeredményben mindegy, merre menekül az ember, mert ha már menekül, akkor mégiscsak kilépett abból a bénító pillanatból, ami a pánikban örökkévalósággá tud merevedni.

Iskolapánikom van. Első fokozatú. Ez az jelenti, hogy nincs kedvem csinálni semmit, de egyelőre még nincsenek rémálmaim. Egyszerűen csak nem alszom. A rémálmok majd a második fokozatban jönnek, és általában arról szólnak, hogy valamit elfelejtettem, valamit nem csináltam meg időre vagy hogy ülök egy értekezleten, és nem értem, mi történik. Ja nem, ez mondjuk inkább nagyon is életszerű dolog. A második fokozattól kezdve viszont az ember nem rosszul alszik vagy keveset, hanem egyáltalán nem.

Tegnap elolvastam egy újságcikket arról, hogy kell portfóliót csinálnom magamról, meg majd besorolnak, hogy huszonizé év után, akkor lehetek-e pedagógus kettő. A pedagógus egy az a legalacsonyabb fizetési fokozat, a kettő egy kicsivel magasabb, de arra nincs pénz. Pontosabban arra nincs, hogy mindenki megkapja, aki tényleg pedagógus kettő. Hogy a mestertanárokról ne is szóljunk. Na arra aztán végképp nincs pénz. Ez egy nagyon okosan kitalált rendszer, de nem vagyok meglepve.

Szerintem arra se nagyon van esély, hogy október előtt tankönyvekhez jutunk, de sebaj, majd lesz valami. Majd addig origamizunk vagy az erkölcstan fontos kérdéseiről beszélgetünk. Esetleg Istenről. Angolul. Eh, minek is agyalok ezen, nem tudom.

Soha többé ne olvassak újságot. Erre valaki emlékeztessen most már, jó?

Más nincs. Asturiast olvasok, meg a holland építészt. Ez az egyetlen antipánik protokoll, ami momentán működik. Meg a takarítás. Zsigmond tévedett.- lehet, hogy egy férfi számára megoldás, ha egy kanapén fetreng, de egy nőnek inkább adjunk egy súrolókefét a kezébe. A megalázás ellenszere az alázat.

Azt ha még meg tudná valaki mondani, hogy miért nem esik ... mert az tényleg érdekelne.

8 komment

Címkék: ego