Izabella.Jones 2013.08.26. 19:23

Reboot

restart.jpg

Ma voltam dolgozni. Nyolctól kettőig. Ebből effektíve nulla másodpercet töltöttem a munkám szempontjából hasznos tevékenységgel. Nagyjából így:

Negyven perc közös megbeszélés, melynek központi témája az volt, hogy baszki ne főzzünk teát a kistanáriban. Nem hülyéskedek. Mert most tíz év után kitisztították a szőnyeget (elmúlttízév), és nyilván mást sem csinálunk ott, mint előre megfontolt szándékkal kilötyögtetjük a teánkat és/vagy a nyálunkat, és ez megengedhetetlen. Ami pedig a tanévet illeti, arról nem tudtunk meg semmit. Majd szavaznak az OGY-ben ma vagy holnap. Szerintem egyébként nem kéne elsietni ezt az egészet, nehogy megártson a gombok nyomkodása a honatyáknak. Mi majd feltaláljuk magunkat az iskolában addig, míg sikerül kitalálni, merre hány az óra. Én már meg is hírdettem a végzős csoportomnak egy Facebook eseményt szeptember 3-ra. Back to school csokievés az udvaron. Ha a dementorok ellen jó ... 

Hatvan perc kaja - egy szendvics, egy joghurt, három keksz (TSB készletéből), egy kakaós csiga, egy gyros (TSB és VM szerezték), és szárított alma vagy mi a szösz. Ha ez így megy, két hét múlva kimúlok koszorúér-elégtelenségben. 

Hatvanöt perc személyes kihallgatás meghallgatás Bridgettel a tantárgyfelosztásról, mely során kiderült, hogy ott tartunk, ahol június végén, de ha mákom van, szerdán majd megtudom, kit és mit fogunk tanítani. Ja és bazmeg Biedermann, (a bazmeget nem mondta, csak gondolta, az igaz,) nem tarthatsz filmklubot, mert nincs hozzá végzettséged. Aha. Van ilyen Masters??? Komolyan? Hogy filmklubvezető? Vagy ez egy osztatlan szak az agyában?

És nyilván nem beszélt egyik kollégával sem, akiket részfoglalkozásúként vagy hogy akar ezentúl. Kérdeztem is, mit mondjak akkor nekik, erre mondta, hogy semmit. Tehát tartok egy megbeszélést, ahol majd amikor megkérdezik, hogy milyen csoportjaik lesznek, akkor mondom, hogy na hé, nem egy kis pók mászik ott a sarokban? Jó. Életszerű.

De az igaz, hogy a fennmaradó rengeteg percben történtek tök hasznos dolgok is. Például nemtom hány perc beszélgetés azokkal a kollégákkal, akiket szeretek, Joe, Gofri, TSB és VM intenzív ölelgetése, hasi ultrahang leletek nézegetése, telefonozás Lucziferrel, egy Richard Dawkins előadás meghallgatása a TED-en, molyolás, egy dögletesen csodaszép, Tschiboban vásárolt asztali izé elhelyezése a laptop mellett, amitől az asztalom hirtelen organizáltnak tűnt fél percre, regisztáció a munkahelyi dokinál neten, krakkói útikönyvek nézegetése, világmegváltás, könyvek kölcsön- és visszaadása, végül hazahúzás. 

Na most szerintem se velem, se egy csomó emberrel semmi baj ezen a munkahelyen. A rendszer viszont leállt, így mielőtt kiírja, hogy fatal error, rebootolásra szorul. Mentésre sajnos nincs mód, de a rendszer újraindulása után a munkához  sok szerencsét és örömet kívánunk. 

Címkék: scola