Izabella.Jones 2012.07.30. 08:39

Napok romjai

Nagyon szeretem az azonos című filmet, de most nem erről lesz szó, ez csak amolyan általános érzés, ha visszatekintek az elmúlt napokra. Az érthetetlen és béna rosszkedv továbbra sem tágít, aztán van ez az állandó és levakarhatatlan fáradtság, ami bosszankodással is párosul. (Meg írásképtelenséggel, ahogy elnéztem a mondat korábbi változatát. Bocsánat.)

Nem jutok semmire semmivel, és még a körülöttem lévő világ is marhára idegesít. Mióta elkezdődött az Olimpia, azóta például az, hogy miért rúgtak ki minden hangmérnököt a tévétől. Másra ugyanis nem tudok gondolni, amikor nézem a királyin a közvetítést, és a kommentátor valahol a háttérben motyog, viszont még azt is hallom, ha az edző megvakarja a seggét. Nem lehetne egy rohadt potmétert átállítani???? Vagy bakker, ezek ott mind süketek? (Most azt nem is említem, hogy van, hogy kicsit más neveket mondanak, mint ami a mezeken látszik. Gondolom, eltévesztették, és a sportolók másik versenyzők mezét vették fel. Agyrém!)

A meleg is idegesít, meg hogy itt tegnap 13 és fél csepp eső esett, máshol meg dőlt a víz. Olyan a föld, mintha szavannán élnénk. Már csak pár elefánt hiányzik, tényleg.

A sok hírszemét már nem is érdekel, mert vagy zsidóznak, vagy fél-ázsiaiznak ebben az országban. Még szerencse, hogy ilyen tiszta, árja, és nyugatmentes környezetben, ilyen gazdasági fellendülésben élem a napjaimat, miközben aggódó szemem a rothadó nyugaton tartom. Jézusnak ereje! 

Ha ez még nem lenne elég, azt is elolvashatom, hogy szed szét a hazai internetes közösség egy fordítót, akivel nem (csak) az a probléma, hogy magyartalanul fordít, hanem sokkalta inkább az, hogy emberileg nem ott van, ahol lennie kellene. Persze a pontatlansága is zavar, azt gondolom, ha valaki ebből él, tegye a dolgát tisztességgel és alázattal. Akkor még a hiba is belefér. De a rossz fordítás természetesen a kiadó felelőssége is. Ott meg nincs szerkesztő vagy lektor. Abból is hiány lehet, mint a hangmérnökökből, gondolom.

És akkor most elviszek két lázas gyereket az orvoshoz. Még jó, hogy nyár van. Legalább a bokámon is az izzadság csurog ebben a nagy lehűlésben. 

Kis kiegészítés: Szuper. A doktornő szerint valami orbitális bacilussal találkoztak, úgyhogy lóadagnyi antibiotikum mellett is 39 fokos lázat prognosztizál. Éjjel már hűtőfürdőztük Danit, most majd Esztike is csatlakozik. Kár, hogy két 170 centi feletti 'gyerek' már nem fér bele egy kádba. 

3 komment

Címkék: ego

süti beállítások módosítása